Det snöar igen

Allmänt / Permalink / 0
Idag har jag jobbat fram till klockan ett, kikat ut då och då i snöovädret som yrde fram. Nästan lite glad att jag jobbade på förmiddagen och inte på kvällen denna dag. Efter att jag hade slutat så slutade det även att snöa, perfekt att ut och rida i den nylagda snön. Idag kändes det bättre med Cassie, hon var mjukare och mer lyhörd på de små hjälperna jag gav henne. Övade på halvhalterna på en 8-volt, där hon skulle ställa igenom ordentligt på den runda delen och rakrikta - halvhalt på den raka delan i mitten av volterna. Det gjorde hon ganska bra, mkt bra emellanåt. Gjorde öven lite gallopfattningar från skritt, det var jobbigt men gav resultat, gick sedan ned i skritt igen.. Det var ännu jobbigare sa Cassie samtidigt som hon frustade nöjt. Red inte så länge utan kanske 35 minuter, då det enbart bara är jobbigt för hästarna att röra sig i den något djupa snön. Idag red jag på ett annat bett - ett tre delat, det verkade hon tycka om. Skall prova det nästa gång igen. I helgen, någon av dagarna åker vi troligen till ridhus för att få lite fast mark under hovarna. Kan vara bra att känna på henne lite inomhus och ta något skutt då vi ska rida Uffe kursen nästa söndag, den 12 december.

Nu ska jag sätta mig ned och göra en boxskylt till Cassie, som mamma skall plasta in på jobbet. Samt foderstater till bägge tjejerna, detta för att mamma lätt skall veta vad de ska ha om jag inte är där. :)

Fina Indra, bli bra nu så du får komma ut på banan igen.

Utrustning / Permalink / 0
Idag när jag tog in min Indra så fick hon prova sin nya och sin första tävlingsluva. Den passade perfekt - stl cob. Se så fin hon kommer vara på tävlingsbanan när hon kommer tillbaka dit! Visst är hon sygg i sin adventspresent också - En Catago grimma som jag köpte i somras på Sporren. Men som bara har legat och väntat på att snön skulle komma. :) Exakt om en vecka ska vi in igen, på måndag kl 14:00 skall vi vara inne på Ultuna. Heja Indra!

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova, imorgon är jag ledig från skolan. Men jobbar istället, fast ett kort pass. 8:00-13:00. Hoppas jag överlever utan några större ret-host attacker. Hostningar som gör så att tårarna rinner.. Får dricka ständigt så att det inte sker, kan ju uppstå en pinsam stämning om en kund kommer och jag står där och hostar som en och annan haschtomte.

Till top