Ändrade planer

Allmänt / Permalink / 0
Nu är jag hemma igen efter möte + lite städning, inte jätte mycket städning. Men liten grann blev gjort i alla fall. Indra fick komma in en sväng eftersom det började vräka ned ute, så småningom började det åska och blixtra så in i nordens mycket. Men elen höll sig kvar, vilket var tur. För det blir jag lite bökigt att städa med pannlampa. ;)
Sen precis innan vi åkte hem så släppte vi ut Indra igen med ett varmt, torrt och gosigt täcke. Det har desutom nästan slutat att regna helt så något dåligt samvete fick jag inte. Mat och ett varmt täcke, kan det bli bättre?!

Dock så har jag kommit fram till att jag skall stryka mig ifrån nästa tävlingen - UPK den 11:e september. Indras sår i mungipan vill inte läka helt och det måste få göra det i lugn och ro innan hon kan träna och tävla igen. Det var så att mungipan nästan hade läkt helt inför denna tävling. Jag hade ridit endast på bett tre gånger på 14 dagar, så mungipan fick tid på sig. Men tydligen räckte det inte. Nu är det två veckor kvar till nästa tävling, och visst mungipan kanske hinner läka ihop precis till den tävlingen. Men är det värt det?! Nej, bättre att ge henne ordentligt med tid. Så nästa "stora" grej i Indras liv kommer bli 29 oktober, då är det KG Svensson träning. Två dagar i rad, då bode mungipan ha hunnit läka! Allt för min lilla Indra. <3 Eventuellt så kanske det blir en dressyrtävling 9 oktober, men får se. Ingen brådska, vill att hon skall hålla i många många år. Samt att förtroendet mellan oss skall stärkas, och det blir ju lite svårt om det gör ont i munnen varje gång jag rider på bett. Så nu blir det lite mera hoppning på schemat och det får bli med Hackamore som Indra älskar!!

Hackamore = Bockningar av glädje!

Spegel spegel på väggen där, säg mig....

Allmänt / Permalink / 0
Så där, nu har jag gjort en massa saker som jag borde gjort en längre tid. Skönt att ha det gjort. Har varit i skolan en sväng idag och haft terminens första föreläsning, tycker att det verkar väldigt kul och intressant med psykologi. Detta kommer nog bli en rolig kurs.

Nu idag, ikväll så är det stallmöte + städdag. Snart är det 1 september och då stallas hästarna in, jag får se om jag ställer in Indra då. Eller om jag väntar till måndagen.

Här kommer en bild på min duktiga häst från igår. Spegel var väldigt intressant, speciellt när det stod en snygg häst där tycktes Indra säga!

Dressyrtävling i Lurbo

Tävling / Permalink / 0
Ännu ett rekord är satt! Denna gång i den andra klassen för dagen, LB:1. Den här tävlingsdagen har varit otroligt lång, första start kl 11:00, och den andra kl 17:56. Som tur var fick jag låna en hage till Indra av en kompis i stallet bredvid. Tur de, för att stå 6 timmar i transport kan inte vara kul för någon häst!
Indra har skött sig strålande idag! Super på framridningen, fin inne på banan. Spänd men inte spänd på ett okontaktbart sätt, utan man har fått kontakt med henne hela tiden. När jag skulle hämta Indra för att rida den andra klassen, en LB:1 så upptäckte jag att hon bara hade tre skor på sig - En hade åkt av i hagen. Attans, hon som inte dragit av sig några skor på evigheter. Men som tur var visade hon ingen ömhet alls och jag kunde starta den andra klassen också.

Plussidan till Indra:
- Hon tävlade för första gången inomhus och skötte sig strålande!
- Blir hela tiden mycket mer stilla med huvudet.
- Stod stilla i halterna, backade ej som hon har tendens till ibland.

Tove måste öva på:
- In med armarna i sidorna.
- Stilla händer, ihop och stilla skall de vara. Ända framme vid luddet på salden.
- Stilla skänklar, de flaxar och far som om att jag skall flyga iväg när som helst.
- Komma ned djupare i sadeln.

Uppställningsbilderna var inte lika populära hos Indra - Hon ville tävla!

Världens finaste häst <3Dommarens kommentarer:
LC:1 "Ganska trevlig uppvisning. Flott häst som skulle behöva bli mer lösgjord och jobba i en mer befäst form. Måste jobbas mer bakifrån genom en avslappnad rygg. Fint ekipage!"
Resultat: 56,30%
Delad 20:e av 31 startande.

LB:1 "Låst i ryggen, varierad form. Spänd. Med eftergift i händer önskas"
Resultat: 57,96 %
19: av 40 startande

Tycker att den första domarens kommentarer stämde bra, vet att formen behöver befästas och vi är påväg dit. Verkligen kul att få höra att sin egen häst är fin, flott. Men också väldigt kul att få höra att vi är ett fint ekipage tillsammans. Då blir man glad.
Den andra domarens kommentarer var väl inte så mycket att hänga i julgranen. Att han ville att jag skulle ha mer eftergift i händerna kändes lite jobbigt. Då jag verkligen fokuserade idag på att "hålla om tygeln", att inte låta den glida genom handen. Samt att försöka ha avslappnade armar samt händer, fast våga hålla om tygeln. Synd att han inte skrev så mycket mera, men förstår om han var trött efter att ha dömt 38 ekipage framför mig.
Jag är i alla fall så nöjd med Indra idag, det känns som vi har vunnit!!!

Filmer från dagen

LC:1LB:1Till top