Indra renovering

Indras rehablitering / Permalink / 0
Igår, tisdagen den 15 november var vi till Ultuna, det har gått lite mer än ett halv år sen sist vi var där. Men Indra kände sig genast hemma i den vanliga boxen som hon brukar få ha där. - Hon började nämligen direkt klia rumpan, så fort hon kom in i boxen. Lustig häst det där, hemma gör hon aldrig så.

Veterinären som vi hade idag var verkligen bra, har skrivit upp hennes namn så att vi inte skall glömma det till nästa gång. Har haft henne förut när Indra var skadad i benet, men då tyckte jag inte att hon var lika bra. Hon kanske helt enkelt är bättre på tänder än hältor!? Tandkontroll och Caslick var verkligen hennes område iaf. Hon gjorde det så bra! :) Hon berättade också att Indra har en väldigt fin mun, men som bara behövde småjusteras lite grann.

Undersökningen och "behandlingen" gick jätte bra, indra fick en toppen bra lugnande dos så till och med tungan kunde hålla sig still. Hon var så duktig min lilla häst. Inga protester alls, men det kanske berodde på att hon var lite full och ögonlocken hängde? Hon var rätt så trött helst enkelt. :)


Caslick operationen gick jätte bra. Dock vågade jag inte kolla "där bak". Stackars lilla häst, först gör dem ett sår, som de sedan syr igen. hrm, vilken idé. Men veterinären sade att detta ändå skulle ha behövts om jag någonsin vill betäcka/ inseminera henne. Så det är ju bra, nu har vi det avklarat också.
Men Indra var så duktig, hon märkte knappt att dem pillade "där bak".


Vårdtillfälle 14   2011-11-15

Munhålsundersökning:
Lindringt överbett.
Lindriga hakar M3 båda uk.
Låsning M1 båda ök + P4 hö uk.
Lindring inpackning P2-P3 hö uk.

Mycket lindrigt sår vä mungipa.

Caslick:
Toalt 4 korsstygn och ett enkelt.


Indra inne i "sin" box på Ultuna.


Till top