Våren är på ingång - Jag längtar till de orivbara hindren!

Allmänt / Permalink / 1
Min Indra är förkyld, inte mycket alls men är lite hostig nu så det är enbart skritt som gäller ett tag framöver. Så därför blev det ingen hoppträning ikväll, men istället var vi ute och skrittade i 40 minuter tillsammans med snygga Trocadero - och det är ju alltid trevligt!
Nu när våren börjar komma på allvar så börjar jag verkligne verkligen längta efter fälttävlansbanan! I Maj åker vi på fälttävlansläger i Hofors och sen drar tävlingarna igång direkt efter lägret.

P.S. Idag åkte skinnjackan och solglasögonen fram - då är det vår på gång!

Här kommer några bilder från Fälttävlans lägret i Runsten år 2010. En vecka innan Indra skadade sig och var konvalicent i ett helt år..


Tipperary Eventer safe vest

Allmänt / Permalink / 2
Fick en anonym fråga om min säkerhetsväst som jag använder mig av. Min ridväst som jag har när jag hoppar är säkerhetsväst av märket Tipperary Eventer. Den är dock ej CE märkt (godkänd) i Sverige, men godkänd för både hoppning och fälttävlan i många andra länder. Säkerthetsvästan är världklassad i många fälttävlansländer. Varför den inte är godkänd i Sverige är för att den inte ännu har blivit testat för CE-märket. Dvs. om det inte har blivit testat, så kan man heller inte godkänna den för tävling i Sverige. Gällande under 19 år. Dock så är ju jag inte längre varken ponnyryttare eller junior så jag har behöver inte använda ridväst om jag inte vill. Men eftersom jag har en sån fantastiskt skönt och icke störande säkerhetsväst så fortsätter jag att använda den vid hoppning och tävlingar. Dock så använder jag mig av en annan väst vid fälttävlan så kraven är att den skall vara CE-märkt.

Mitt omdöme om Tipperary Eventer safe vest: "Super bra väst! Stör inte ett dugg och man kan spänna den hur hårt man vill. Den känns som en "dunväst" att ha på sig och formar sig efter kroppen. Aldrig stel eller för varm. Den har små plattor både på fram och baksidan av västen, vilket många andra populära västar inte har. De har bara små plattor på framsidan. Rekomenderas starkt!!"


Här kan ni se tydliga bilder hur väl västen sitter runt kroppen.

Längtar till sommaren

Allmänt / Permalink / 1
Idag skrittade jag barbacka på min häst för tredje gången! =) En gång var i Juli 2011, och en annan gång var i Maj 2010. Det gick ganska bra, bättre än föregående gånger. Då hon bara "skjutit" rygg och tyckt att det var jätte obehagligt. Mysig skrittur med världens bästa Indra!Indra och jag sommaren 2011
Till top