Hoppträning 31 Jan

Träning / Permalink / 0
Idag blev den en spontan hoppträning för Veronica i Sanbro. Indra skötte sig bra, och det börjar släppa i vänster sidan, men inte riktigt helt ännu. Imorgon kanske det har släppt helt. Vi hoppade en liten kombination med bommar emellan och några hinder på följd idag. Indra var duktig, men jag kände mig inte riktigt hundra procent nöjd, kanske var det med min egen insats. Ja, något som jag inte riktigt var nöjd med i alla fall. Men Indra var jag nöjd med, min fina häst som alltid ställer upp för mig.

Jag måste tänka på:
  • Lugn, sitt tillbaka och gå inte fram för tidigt.
  • Håll i tygeln över hindret, släpp inte ut den. Knyt en knut på tygeln och håll där.
  • Stilla händer, ha paralella och stilla händer, låt benen arbeta.
  • Forma Indra i vänster sidan mer, hon blir spikrak.

 

 

Dille på rosa?

Allmänt / Permalink / 1
Oh, skulle så gärna vilja ha ett färg sprakande schabrak i en rosa/ lila nyans.
Dessa två vore väl fina på min häst? Jag har nämligen en lite idé om at sy en fälttävlansmössa i färgerna marinblått + rosa, så ett matchande schabrak vore väl inte helt fel. Schabraket från Cheval Ridsport uppfyller bättre min idé bild av färgerna i terrängen, men till vardagen och vanliga träningar vore Hööks gråa schabrak väldigt fint till ett par gråa ridbyxor. Som jag har vill säga. ;)


Hööks, 269 kr.Cheval Ridsport, 425 kr

Planerade hopp tävlingar VT 2012

Tävling / Permalink / 2

Nu har jag anmält Indra till tre tävlingar denne termin. Det kommer endast bli hopptävlingar nu de närmaste månaderna, då jag tycker att dressyrtävlingarna rånar mig på pengar och att jag hellre lägger de pengarna på dressyrträningar. Evetuellt så kanske det blir någon mer tävling i April, men jag tror inte det, då jag tänkte att snön skall vara borta till april så att vi kan köra igång med fälttävlansträningarna.

 

Dessa har jag planerat/ anmält.

11 februari – Lurbo 80 och 95 cm

25 februari – Avesta 90 och 100 cm

31 mars – Gävle 90 och 100 cm

14 april – Lurbo 100 och 100 cm, ev div 3

 

Indra för nästan exakt två år sen på första hopptävlingen någonsin med mig. :)

 

Till top