Poseidon + Similanöarna

Semester / Permalink / 0
Efter Patong åkte vi vidare till Poseidon, där hade vi bokat en båttur som skulle ta oss till de kända och vackra Similan öarna. Båten som vi åkte med var en förbokad resa som vi hade hört mycket gott om. Det är nämligen är svensk kille som har grundat denna Snorkeltur runt Similan öarna. Vi bodde på båten i tre hela dagar och sov två nätter på den.

På båten serverades all mat, fyra gånger per dag och lite snacks emellanåt. Maten var toppen!!! Trots det lilla lilla köket de hade på den ganska trånga båten (för 18 personer + 4 st besättningsmän) så lagade de nog Thailands bästa mat.
Vi skulle egentligen ha sovit i sovhyttarna som låg nere på däck, men då AC’n var trasig så valde jag och Daniel att sova på soldäck första natten. Super romantiskt att ligga på en gungande båt och titta rakt upp i den nattsvarta himlen och räkna stjärnorna! Något som vi konstaterade var att månen låg "felvänt", den låg som en glad gubbe istället för att stå på sidan på ett C. Och det var egentligen då som det verkligen slog mig att vi var väldigt långt hemifrån.
Snorkelturen var helt fantastiskt! Vi såg både hajar, sköldpaddor och massa vackra fiskar. Även bläckfiskar och sjöstjärnor.
Dock mådde jag emellanåt väldigt illa på båten – sjösjuk. Men med starka thailändska ”illamående-tabletter” så blev jag på topp igen!

Kvällen då vi kom hem från Similan turen så åkte vi iväg till en strand där det skulle vara ”Full-moon-party” och vi var verkligen taggade på ett riktigt fullmånsparty på stranden. Dock blev vi lite förvånade, stämningen var super lugn och alla satt mest och chillade i sina solstolar. Men mysigt var det ändå, vi som åkte iväg på fullmånspartyt var vi fyra, brorsan min, Karin, Daniel och jag + fyra andra tjejer. Två av dem var Göteborgare och de andra två Stockholmare så det var en härlig blandning av svenskar på stranden i fullmånljuset!

 

 

 

 

Fortsättning följer om dagarna i Poseidon efter similanturen på båten...

 

 

Till top