Hoppträning 27 Juni

Träning / Permalink / 0
Igår var det onsdags hoppträning för Veronica. Dagens övningar var helt perfekta för mig och Indra då det var precis de vi behövde inför helgen.
Det var mycket bommar, små hinder och studs. Hästarna skulle lära sig vänta med samtidigt tänja på kroppen. Vilket Indra gjorde mycket bra! Hon rev en gång i den långa studsserieran efter oxern, men det gjorde hon inte om igen. "Aj, tycktes hon säga".
Jag dressyrrtränade i Tisdags för Frida och dressyren satt verkligen kvar hos Indra. Hon kändes överlag super fin att rida och höll båda takt och balans genom hela ridpasset. Hon börjar verkligen blir "ridbar" nu, avspänd och går och frustar hela ridpassen.
 
Så här såg övningen ut som vi red.

Växer det svamp på min häst?

Allmänt / Permalink / 1
Idag har jag dressyrtränat för Frida. Första gången Indra fått sadel på sig på en veckan. Sedan den 13 Juni har hon haft som små skorv på ena sidan av ryggen. Först trodde jag att det var något som hade bitit henne och givit henne allergiska utslag, men nu tror jag inte längre att det är de. Men sen så förra veckan så började de försvinna, de var nästan helt borta innan jag åkte iväg till Öregrund för att fira midsommar. Så jag bad inte de som tog hand om Indra att tvätta utslagen, då de ändå var nästan helt borta. Men ack så fel jag hade! När jag kom tillbaka i söndags kväll så var utslagen värre än tidigare.

Så nu här i två dagar så har jag tvättat utslagen både morgon och kväll med Hibiscrub, bakteridödande schampo. Samt duttat med Klorhexodin och sedan avslutat med att smörja med vaselin för att lösa upp skorporna. Så poff idag, så var utslagen nästan helt borta och jag kunde lägga på sadeln igen! Dock valde jag att rida med hoppsadeln idag på dressyrlektionen, då jag tycker att det är lättare att vara lätt i sitsen.

Indra gick riktigt bra idag på träningen! Hon hade ett bra stöd, kanske lite tung blev hon ibland och kändes i sin helhet ganska stadig i formen. Nu skall jag krypa ned i sängen och plugga in det nya dressyrprogrammet till helgen. I helgen vankas det nämligen fälttävlan i Baståsen för oss.

Fick en fråga tidigare var jag hade köpt min midsommarklänning. Och jo, den är köpt i Thailand när jag var där i Januari. Det var faktiskt Daniel som valde ut och köpte den till mig. <3
 

Ryggen innan tvättning. Håret har liksom rest sig och skorporna döljs av den stående pälsen.
 
 

Indras rygg efter tvättning, här kan man tydligen se "sprickorna" som skorporna ger.
 
En allmänt dålig bild från dagens träning som mamma knäppte med sin iphone i halvdunkelt ljus.

Midsommar 2012

Allmänt / Permalink / 1
Midsommarren som man längtar efter i ett år är nu över. I alla fall för detta år. Midsommaren 2012 firade jag I öregrund med mina vänner och min favorit pojkvän Daniel. Vi har haft det underbart på Partbussen även detta år. Totalt var vi 25 stycken som åkte med bussen och 15 sov på den under helgen. Inte jätte mycket sömn har det blivit och ännu känner man sig sliten.
Här nedan kommer en ras blandade bilder från midsommar. Bland annat bild på Partbussen, midsommarkransar och kärleken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top