Hoppträning 27 Februari - Ligist

Träning / Permalink / 0
Igår var Ligist och jag iväg på hoppträning för Mats. Träningen bestod av en 3-kombination med bom mellan hindren och ett avstånd på 6,50 för att hästarna skulle hoppa upp och runda språng. Sen när vi var klara med det längde han ut kombinationen så att det ett relaterat avstånd på 4 språng. 
Vi red fram över bommar som låg på böjt spår och vi skulle variera mellan 2 och 3 galoppsprång. Det var svårt, eller inte svårt att reglera galoppen, utan att känna vart jag hade honom. Behövde tänka på att hålla mer på ytter och mjukna i inner, samt trampa ner innerskänkeln och hålla om. Ligist är så otroligt välriden och lydig, så han visar verkligen när jag sitter snett eller så.
Serien hoppade han fint! Kändes väldigt enkelt och han verkade tycka det var ganska kul. Jag tyckter att det är super kul i alla fall att få rida en sån fin häst. Och något som var väldigt kul var att tränare tyckte att Ligist passade mig väldigt bra och jag kom till en bra ridning. Sådant blir man glad över att höra. 
 
Imorgon skall vi till Högbo och tävla, hoppa 100 och 110 cm. Känner mig hyfsat lugn då jag sitter på en "veteran" som kan det där. :)
 
 

VHT behandling

/ Permalink / 0

Är med Indra på VHT behandling, hon är behandlad och resultatet är gott. Fast i vänster kind/ tandsida, troligen något som behöver fixas i munnen igen. Eller som inte blev hundra procent sist vid tandläkarbesöket. Skall ringa tandläkaren som hon tidigare rekommenderade mig. Just nu ligger Frida och får behandling, sen är det min tur.

Ligist i ridhus

Allmänt / Permalink / 0
Igår var vi till ridhus med Ligist, småhoppade och försökte hitta knapparna. Det var femte gången jag red honom och första hoppningen. Eller ja, vi hoppade några språng i höstas när jag red lite på honom.  
Eftersom Indra skadade sig förra veckan och inte har ridits sen tävlingen den 17:e februari känns det inte snällt att ta med henne till Högbo, även om hon nu skulle visa sig vara ohalt på Fredag. Så därför får debuten på Ligist blir lite tidigare och även om vi inte lärt känna varandra helt ännu. På Onsdag däremot skall vi åka och träna för Mats och det ser jag verkligen fram emot!
 
Han är helt olik att rida Indra, samt de hästar jag ridit tidigare. Man får verkligen tänka till. Men känner att jag kommer lära mig jätte mycket på honom och det är verkligen kul att rida denna fina lilla hingst. Just nu är han lite vinterfet och så, men det försvinner så fort solen tittar fram och brudarna börjar skrika efter honom gissar jag. 
Ligist kan man lika med "Tjuren Ferdinand", väldigt smart häst, som gärna latar sig under "korkeken", men så fort  han sätter sig på "en geting" flyger han iväg. Spännande häst den där. :)
 
Mamma filmade lite när vi red igår. 
 
Till top