Hopptävling 31 mars

Tävling / Permalink / 2
Idag var det äntligen dags, första tävlingen efter det onödiga balltrampet som kom den 18 februari. 
Indra var riktigt glad över att få åka iväg och trippade runt mest hela dagen utan att vilja stå still. Möjligtvis ibland ställde hon sig och myste i den sköna vårsolen (Äntligen!!) men den stillheten varade inte länge. Jag hade aldrig varit i Järfälla förut men tycker absolut att det var en bra tävlingsplats och åker gärna dit igen.
 
110 cm
I denna klass kändes hon lite "trippig" och jag agerade något passivt inför de två första hindren. Sen flöt det på bra, men i och med att få fick ett lite för stort språng in på linjen inför 2-kombintationen så blev hon lite flack och petade insprånget i kombinationen. Men det gör ingenting! Det positiva med petet var att jag inte, som jag i vanliga fall gör, försökte rädda henne genom att lägga till ett galoppsprång. Utan istället höll min plan på 5 språng fram till kombiantionen. 
Resultat: 4 fel, 20:e av 41 st
 
115 cm
Jopp, så var det dags för "115 cm debuten", lite nervös, men inte alls när jag väl började rida fram. Indra kändes mycket mera "ärligt" framme i denna klass och jag fick ett ganska bra flyt runt hela banan. Red målmedvetet på mina planerade galoppspårng och höll min plan trots lite vingel. Omhoppningen flöt på ganska bra, även om distanserna till andra hindret på linjerna blev lite halvdant. Men, observera men; Jag vågade galoppera utan att plocka tillbaka! 
Resultat: 0+0 fel, 3:a av 26 st
 
 
 
Gul fin påskrosett fick vi med oss hem! Välplanerat så här vid påsk, eller hur!? ;)

Hoppträning 30 mars

Träning / Permalink / 1
Idag var det första gången jag red på hela denna vecka. Jag har nämligen legat däckad i troligen influensan några dagar, total däckad. Men indra har tömkörts två lättare pass i slutet av veckan så hon har rört sig lite.
Imorgon är det den efterlängtande hopptävlingen med Indra, och jag har gjort allt för att bli frisk - vila, vila, och åter vila. Men för att hopptävlingen skulle bli av (kände jag) så var jag ju tvungen att testa att rida idag. Så det passade ju bra, eftersom Rebecca ändå hade hoppträning denna lördags förmiddag i Sandbro.
 
Vi red fram genom att trava i serpentinbågar och sedan galoppera längs fyrkant spåret och göra små volter runt hindren. Indra gjorde detta riktigt riktigt bra bitvis och jag fick en härlig känsla i galoppen Sedan hoppade en 4-kombination och jag fokuserade på att hoppa rakt. (Inte vår starka sida). Vi hjälpte Indra att hoppa rakt genom att lägga en bom efter hindret, samt en gång hoppade vi med en bom liggande på bommen vi skulle hoppa över. Indra köpte detta väldigt bra och kändes hyfsat rak. Sen så hoppade vi en liten bana med små hinder och knixiga svängar, så som det alltid blir i Sandbros "lilla" ridhus. Men eftersom övningarna alltid blir så svåra, så blir det oftast väldigt enkelt så fort man kommer ut på tävlingsbanan.
Avslutningsvis hoppade jag en liten bana på några hinder liggande på tävlingshöjd, dvs 110 cm.
Är nöjd med träningen och kände konstigt nog inte av något från influesan som jag hade dagen innan när jag käkade alvedon var fjärde timme för att inte må skit. Så med det resultatet och känslan har jag nu berstämt att vi kommer åka och tävling imorgon i Järfälla. Och dessutom debutera 115 cm!
 
 
Till top