Hoppträning 30 maj

Träning / Permalink / 0
Äntligen Fredag och jag myser till denna ensamma kväll med jordgubbar å vispad grädde! Har jobbat som en gnu hela dagen och äntligen kan jag sätta mig och ta det lugnt en stund. Imorgon väntas Stilterrängritt på Enköpings bana och vi skall rida två klasser, 90 och 100 cm. Om allt känns som det brukar göra förståss.. I torsdags, igår, var vi iväg på hoppträning för R. Milton och fick verkligen en urdålig känsla på hinder. Visserkligen var hon helt enkelt jätte fin att rida på marken, men jag tror nog så här i efterhand att Indra helst att velat stanna hemma i mysa i boxen. Hon var super seg, och gick inte fram för skänkeln ordentligt, hoppade dålig, skruvade sig och klonkade i. Var både gul å bra på hovarna efter träningens slut. Dock kände varken jag eller min tränare att det var "något att hänga" upp sig på, då hon abolut inte brukar var så där. Utan vi glömmer mest det passet och riktar istället fram blicken mot helgens roliga terrängritt! 
 
Film kommer...

GoPro kamera häst

Allmänt / Permalink / 3
Som många av er sätt så blev det en "ny sorts filmning" av terrängrundan sist. När jag fyllde år fick jag nämligen en GoPro kamera av min bror och hans flickvän och hittils är det bara min sambo som använt sig av den vid skoterkörning. Då fäste han den via ett specieltl fäste som han limmade på hjälmen och det satt kalas! Dock var det inte riktigt något som jag ville göra - att limma på ett fäste på hjälmen. Så istället har jag funderat ut andra alternativ för att få kameran att sitta ordenligt. 
 
Först hade jag tänkt att kameran skulle sitta högst upp, på hjälmen. Men efter lite "tester" och funderingar kom jag fram till att det inte var något bra alternativ, jag fick den inte att fästa tillräckligt. Utan istället satte jag kameran i fram på hjälmen, "stående" mot hjälmens skärm för att få stöd och inte "tippa". Satte lite dubbelhäftande tejp under kamera och sedan ett spännband runt hela hjälmen för att den skulle sitta ordentligt. Men för att spännbandet inte skulle glida upp och och kameran skulle lossna, så fäste jag spännbandet lite lätt mitt i bak på hjälmen. Och denna fastsättning fungerade toppen! Läget blev väldigt bra och märkte knappt av den när jag red. Kanske skall jag ändra "riktningen" av kameran nästa gång, så att ni ser Indra hals lite lite mer. Men det är ganska svårt att veta när kameran sitter på hur den exakt skall "luta" för att få bästa kamera-vinkeln. Får helt enkelt testa mig fram. Det var första gången jag någonsin red med den i söndags, och dagen innan hade jag bara sprungit runt med den på stallbacken för att få något hum om hur vinkeln skulle vara för optimal filmning. 
 
 
Jag har fått otroligt mycket responser på att filmningen var häftig, nervkittlande och härlig att se! Och att det verkligen var något som ni alla har uppskattat - väldigt roligt när ni skriver det till mig. 
Hur tyckte ni att det var när jag lade in "den vanliga" filmningen blandat med GoPro filmningen? Dvs, att man först fick se hur själva hindret ser ut och hur det såg ut från sidan, och sedan därefter fick ni se det från ryttarens vinkel.

Mockat skit flera timmar

Allmänt / Permalink / 1
God morgon, tisdag morgon fastän det känns som måndag för mig. Vilket är skönt eftersom då går veckan fortare. Igår mockade vi hela vinterhagen för att minska risken för mask, men tro mig, jag kände mig verkligen som en (sladdrig) mask efteråt. Ont i hela kroppen efter all mockning som man gjort i en sned ställning. Men det var det värt, och nu är det färdigt. *pust*
 
 
Schemat för Indra denna vecka är enligt följande:
Måndag: Vila
Tisdag: Uteritt soft
Onsdag: Dressyrträning
Torsdag: Hoppträning
Fredag: Uteritt soft
Lördag: Fälttävlan, stilterrängritt två rundor, 90 och 100 cm. 
Söndag: Uteritt soft
 
 
 

Påväg mot veterinärbesiktninngen


Check av GoPro kamera


Framhoppning


Bara en allmän bild över hur kameran sitter. 


 
 
 
Till top