Nedstämdheten kryper på

Allmänt / Permalink / 2
Jag hatar att vara beroende av andra, blir så ledsen av att inte klara av någonting själv. Inte kan jag köra bil, inte kan jag fixa med egna häst, inte kan jag någonting själv just nu..
 
Och nu börjar sommarbetet för hästarna i stallet också, vilket betyder att hästarna går ute dygnet runt. Men min plan har hela tiden varit att Isola skulle få stå inne på nätterna, alternativt dagarna när det är jätte varmt. Men det är så besvärligt att man "bara har en häst", för då kan man inte riktigt göra som man själv vill. Man vill ju inte att de skall få stå inne ensamma, det är ju inte schyst. 
Och eftersom Isola inte rids nu, utan vilar så känns det bara dumt att hon skall gå ute dygnt runt och bli fet. Inte för att jag tror att hon särskilt fet, men ändå. Och nu när det inte är någon sommarvärme heller så behöver hon få täcke på sig, och det klarar jag inte heller av.
 
Fasiken vad jobbigt allting blev..
 
.
Snälla mamma å pappa, kom hem nu så jag kan få hjäp..
 
 
 
 

Jag är opererad!

Allmänt / Permalink / 2
Nu är jag opererad, det gick väldigt bra! Så otroligt skönt att få bli sövd och slippa smärtan en stund.
 
Resultat: Det yttre ledbandet var av, det är nu ihop nitat med nitar som föralltid kommer sitta kvar. "Plattan" som skall ligga typ under leden hade åkt in i leden, varav glappet. Så nu förstås det varför smärtan varit så hög.
Sjukskriven till 28 Juli. Återbesök om 14 dagar för borttagning av stygn och röntgen skall göras. Sedan ett till återbesök är redan inplanerat om 4 veckor.
Är gipsad som tidigare, men har nu både tummen och pekfingret fritt.
 
Inte undra på att fingret var krokigt om inget ledband fanns och höll det rakt!

Planer för Isola

Allmänt / Permalink / 1
Nej då, Isola säljer jag aldrig. Hon är ju min stjärna, min bästa vän och framtidshopp!
Men eftersom jag inte själv kommer kunna rida henne inom de närmsta tre månaderna så måste jag hitta någon annan som kan göra det. Och det är inte så lätt. Helst av allt hade jag önskat att hon stod kvar hemma och att någon duktig ryttare red henne, men det är väldigt svårt att få ihop... 
 
Så när jag ser att jag 2-3 månader kvar tills jag kan rida igen kommer jag lämna iväg henne till någon som har tid för henne. Men då hon inte är så enkel, utan har sina egenheter och är en väldigt känslig häst låter jag inte vem som helst rida henne. Det kan bli så otroligt fel. Så fram tills dess att hon åker iväg får hon gå på bete, 2-3 veckor kanske. Men jag har två väldigt bra alternativ, det är bara ekonomin som måste gå ihop. Det är jätte dyrt att lämna iväg sin häst till utbildare.
 
Isola är en tävlingshäst som avlad för att träna och tävla, som älskar när det händer mycket kring henne. Och en sån häst ställer man bara in av, de blir knäppa av det. Och farliga att hantera. Den sortens häst, av den kalibern vill arbeta, vill träna och hålla igång för att må bra.
 
Så att ställa av henne, låta henne vila helt i 3 månader är inget alternativ. Och det kommer dessutom bli väldigt kämpigt för mig när jag skall börja rida henne, om vi båda är ur form. Så det bästa vore om jag kan låta mitt finger läka i lugn och ro, för att sedan börja på sjukgymnastik och bygga upp muskler igen. För att bli stark nog att rida, utan att riskera att göra illa mig igen på en över laddad häst är det bästa alternativet att låta någon annan rida henne tills jag är redo.
 
 
Till top