Dagens ridpass

Allmänt / Permalink / 0
Idag blåste det ordentligt, i vanliga fall, när Isoola är igång ordentligt brukar hon inte bry sig speciellt om blåsten. Det är väldigt skönt, att hon inte är väder beroende. Idag däremot var det andra bullar, idag var det jätte spännande med blåsten. Så spännande att de fem första minutrarna som vi skrittade, eller försökte skritta hoppade hon jämnfota i fler bocksprång. Riktiga såna där "vildhäst-bockningar" som man ser vidlhästarna göra första gången de får en ryttare på sin rygg. Men sprången var väldigt mjuka så det gick bra att sitta kvar. Efter en stund lugnande hon ned sig och kunde skritta ordentligt. Det var tur att sadeln ligger bra på Isola, annars hade det blivit lajbans om hon också hade fått "sadelgnuss" under dessa hoppihopp! Men sadeln rörde sig inte en milimeter så alla hårstrån låg åt rätt håll när vi både började och slutade dagens ridpass.

Hon känns väldigt fin, mjuk och fin trots den långa vilan och stillheten. Det är väldigt roligt! Hon tuggar å skummar på bettet som om man skulle kunna tro att hon hade en morot i munnen, det måste betyda att hon är en nöjd häst. Det tror jag verkligen hon är, glad häst när hon får arbeta.

Idag ökade vi upp till 20 minuters skritt. Blandat med bocksprång och "hoppihopp" mellanåt. Isola tror nämligen att man bygger den bästa överlinjen genom att bocka på stället.. undrar om det är så!
Värmegrad 1 idag.

"Islandshäst´s manen flyger åt alla håll å kanter i blåsten"




Till top