Hos hovslagaren

Allmänt / Permalink / 1
Idag har Isola varit hos hovslagaren. Hon har så himla mycket specialbeslag hit och dit så jag känner att det är smidigast att sko henne inne på Ultuna. 
Hennes högra bakhov hade vuxit mer än de andra, varför vet vi inte. Men kanske det är en effekt av behandlingen hon får lokalt för cystan. Inte omöjligt. Annars såg det bäldugt bra ut. Sprickan läker fint och nu är det bara att fortsätta sätta igång henne. Dock hade hennes strålar i båda bak, särskilt vänster bak blivit irrererade. Dem får ju ingen luft då de är instängda av flytsulan och då kan strålen bli mjuk och äcklig. Så hon fick en annan sorts flytsula denna gång led bakterihämmande medel i. 
Första advent

Allmänt / Permalink / 0
Idag har jag och Daniel haft adventsmys. Städat hela lägenheten, putsat fönster på både in- och utsidan. Varit iväg på klädvaruhuset Thuns och handlat både kläder och inredning. 

Lite bilder från vårt julpynt hittills. Hoppkurs med Ligist

Träning / Permalink / 0
Har ju varit på kurs för Lotta Sjöberg med Ligist nu i två dagar, på Lurbos anläggning. Första dagen stod det markarbete på schemat och andra dagen inriktning linjer och banhoppning. Dock tycker jag personligen inte att det var särskilt mycket markarbete, inte "trim-trim" som jag hade hoppats lite på. Men det har varit två bra dagar ändå och Ligist har känts fantastiskt fin att rida. Vårt förtroende börjar verkligen komma tillbaka igen och jag känner att jag litar på världens finaste häst igen. (Vi fick några stopp på tävling i slutet av tävlingssäsongen och det ger ju alltid ett litet sviktande självförtroende). Världens bästa Ligist lär mig hela tiden och jag är såå fantastiskt glad över att få rida och hoppa honom. Han är verkligen speciell. Så otroligt snäll att ha med sig, men samtidigt lika envis.
 
 
Att komma ihåg:
  • Våga sätta ordenligt snurr och aktivitet i Ligist redan från backen. Kräva lite mer. 
  • Passa vart han har bakdelen i markjobb, han "svänger" gärna med den lite hit och dit för att komma undan.
  • Att om jag rider så här, dag 2, så bör det inte vara några problem att rida 130. *jippi!*
  • Att våga behålla trycker och galoppera i svängarna som tar ner tempot. Att få "upp" honom på yttertygeln.


 
Hade ingen "privat" filmare utan det var snälla kamera-män i "publiken" som hoppade in och agerade film-team till mig. Tack så himla mycket för det!
 
Till top