Hopptävling 28 augusti - Ligist

Tävling / Permalink / 0
Ligist var också med och tävlade i söndags i Sala, han gick endast en klass för att kunna "ta ut det maximala". Inte känna att man behöver spara på energin under framridningen m.m.
Han kändes väldigt bra på framhoppningen, ganska bra språng och mjuk i sin kropp. Lite seg och inte så elektrisk i fötterna som han kan vara, men ändå bra.
 
120 cm, A:0
En tidshoppning som är Ligist´s och min melodi! Började ganska bra på 1,2,3 och fyra. Tyvärr red jag iväg för först mot hinder nummer 4, och fick för mycket tryck i honom som resulterade att jag inte fick igenom förhållningen till hinder nummer 5. Låg i ett mellanläge och fick ett stopp. Fortsatte rida rundan efter planen, dock rev vi två hinder så det blev inte någon större morot till Ligist efteråt. Nej, skoja bara. Han får alltid jätte mycket klapp och godis oavsett hur det går. 
Resultat: 12 fel
 

Hopptävling 28 augusti - Qalle

Tävling / Permalink / 0

I söndags var Qalle och tävlade i Sala. Han gick två klasser 100 och 110 cm. Qalle var riktigt fin redan från början, avspänd och någorlunda ridbar. Hoppade ganska bra, utan alltför mycket spänning

 

100 cm, avd A bed A:0/A:0
En ganska bra runda med bra flyt, följde mig bra och var med på noterna. Försiktig om benen utan att överhoppa sig för mycket.
Resultat: 0+0 fel, placerad 5:a av 37 st.

 

110 cm, avd A bed A:0/A:0
Bra flyt även om det blev lite missförstånd in i kombinationen, Qalle låg stort och gick fram med axlarna för mycket och samtidigt som marken sluttade lite neråt, kunde han inte hoppa av, utan kröp istället intill hindret. Han löste det fint, men jag kom av mig lite grann och missade första omhoppningsvängen och därmed kom precis utanför placering.
Resultat: 0+0 fel, 12:a varav 11 placerade.

 

 

Gårdagens Hoppträning

Allmänt / Permalink / 1
Igår var jag och Ligist på höstens första hoppträning för Mats Samuelsson. Vi har fast plats för Mats varannan vecka, udda veckor, men fick en reserv tid denna onsdag. Den andra veckan, jämna veckor så småningom, skall vi träna dressyr.
 
Gårdagens träning var helt perfekt för Ligist. Mycket lösgörande och några få små hinder. Fokus på att följe med runt i svängne, för inneskänkeln och därefter kunna flyta med lite grann och rida rakt på en lång anridning mot ett hinder. Väldigt nyttigt!
Ligist kändes väldigt bra och var mjuk och fin. Så inför söndagens hopptävling i Sala känner vi oss sugna på att göra bra ifrån oss!Tyvärr var vi ensamma, så ingen film/ bild kommer.

Till top