Fin väder, fin häst

Allmänt / Permalink / 0
Idag var hon fantastiskt fin att rida!! Skrittade ut med en stallkompis i 40 minuter och därefter travade vi lite utomhus. Helt ledlös, mjuk i handen och framme för skänkeln. Längtar tills vi skall trimma ordentligt nästa gång. Troligen imorgon.

Längtar till denna fina lilla häst får komma ut på tävlingsbanan igen. 
 

Dressyrträning 27 februari - Isola

Träning / Permalink / 2
I lördags var vi på dressyrträning för på Lena Prästgård. Sist vi red för honom var i juni förra året, sen kom det lite saker emellan. Han hade fullt schema och Isola fick sedan sin hovspricka i slutet av augusti. Så jag förklarade att vi var ungefär på samma nivå som sist - under igångsättning dvs. Vi hade gjort vår läxa bra, genom att få henne stark i den lilla traven. Så ett nivå knäpp högre hade vi kommit. Så nu är planen att Isola behöver acceptera skänkeln och röra sig framåt. Våga sträcka på benen och ta sig framåt. I traven kändes hon bitvis väldigt bra, även om det i sin helhet kändes väldigt forcerat. Galoppen var helt katastrofal i slutet då Isola blev svinstark och hittade på "allt" för att komma undan arbetet. Sköt mig utåt i sadeln, drog i bettet och 
 
Att komma ihåg
  • Tydlighet, vara tydlig med allt man gör. Våga tro på det man gör och fullfölja hela vägen.
  • Lägga om benen och vänta ut. Isola behöver acceptera skänkelns inverkan.
  • Framjoggingen som jag börjar med (som jag hittils har haft under hela passet) är en perfekt start.
  • Jag behöver vara "chefen", vara tydlig med att jag är ledaren.
  • Tänka på tygellängden.
  • När Isola sparkar/ skjuter skall jag bara sitta tungt och fortsätta be henne framåt med skänkeln. Inte bromsa med handen.
  • Gångarter kan jag som ryttare kompensera med. Väljer hon galopp istället för trav är det okej. 
  • Vänta ut Isola i varhe gångart. 
  • Använd framåtläge för att hitta avspändhet,
  • Behåll inåtställningen oavsätt hur start hon blir (lättare sagt än gjort..)
 
 
 
 
Nästa gång Jonathan kommer är den 13 mars, och då är planen att han skall rida Isola. Tror han kan hjälpa oss väldigt mycket. Han har verkligen känsla för Isola, och han har ridit både Qalle och Ligist med mycket gott resultat som givet mig ett stort förtroende.

Röd tomatfärgad ansiktsfärg

Allmänt / Permalink / 0
Mycket givande träning igår. Både jag och Isola var helt slut. Jag tar tillbaka det jag sagt om att jag inte blir varm när jag rider Isola, igår var min ansiktsfärg en annan nyans. Fokuserade mycket på att hon skulle acceptera min skänkel och rida i  fräschare gångarter. Våga spänna bågen. Väldigt väldigt jobbigt i galoppen då hon sköt mig utåt i höger varv och blev stark som en oxe. I vänster varv trodde jag mina armar skulle gå av då hon låg på så mycket. 

Film är på uppladdning, kommer nog ikväll

 
Till top