Lediga söndag!

Allmänt / Permalink / 0
Igår söndag var jag iväg till Enköping med ett par vänner för att gå på årets största Häst-loppis! Massa säljare och säkert 100 olika bord var samlade i det stora ridhuset. Jag var ute efter några små saker, men hittade tyvärr inte det jag ville ha riktigt.

Däremot gjorde jag några riktiga fynd:
  • Fårskinnspad, stl M, Mattes Fårskinnspad med kanal. Jätte fintskick och väldigt fluffig. 300 kr
  • 3-delat mässingbett, stl 12,5. Ett massivt bett till Taste som gillar lite tjockare bett. 10 kr
  • Senskydd, Bruna PRO skydd. Både- och framskydd, 100 kr
  • Halstäcke, bara halsen passande Amigo regntäcke. Perfekt till Isola´s ljusblå regntäcke som jag ofta saknar hals på. 90 kr.
  • Equiline ridbyxor. Vita tävlingsridbyxor, stl "min storlek". (Vet inte kollade inte, men höll upp dem och det såg ut att vara rätt, passade perfekt när jag väl var hemma). Jätte fint skick, inte en endast fläck. Nypris 1500 kr, jag betalde: 200 kr (!)

 
 
Sen så var det morsdag också igår, det firas med lite tårta och blommor! Till bästa och älskade mamma!


Nu fuskar vi igång brunsten! - Lövsta Seminstation

Isola´s föl / Permalink / 0
Idag har vi varit in till Lövsta Seminstation som planerat igen för att spruta igång Isola´s brunst. Förhoppningsvis svarar hon bra på denna spruta och faller in i brunst och då kan vi seminera henne i början av nästa vecka. På måndag kl 9.00 skall vi vara där igenom för att se hur Isola ligger till i brunst. Före 11.00 måste de beställa semin till Isola om det är läge att seminera på tisdagen.

Isola har skött sig toppen bra (som vanligt) och trots att det är lite obagligt att gå in i "tvångsspiltan" så gör hon det med lite övetalning. Massa godis får hon när hon väl står på plats och massa klapp. Kan själv tänka mig vilken obehaglig upplevelse att stå "fast" i ett trångt utrymme. Isola kontrollerades av seminveterinären som meddelade att allt såg jätte bra ut, precis "mitt emellan" brunsten så det absolut läge för att ge henne sprutan för att få igång brunsten. "Fejk-brunst". Veterinären berättade att stona brukar svettas rätt ordentligt efter att de har fått sprutan, vilket Isola gjorde också. Svettades mycket samt blev risig i magen. Men väldigt nöjd över att komma hem sen. Få galoppera ut i hagen och äta gräs. 

Ligist - Hopptävling 15 maj, 130 cm Debut!

Tävling / Permalink / 1
Har haft lite strul med uppladdningen av dessa två tävlingsfilmer. Ligist två rundor i Sala förra helgen den 15 maj. När vi debuterade 130 cm!
 
120 cm, A:0
Laddad till tusen var jag till denna klass. Efter att ha ridit "unghästklasser" hela dagen var jag verkligen sugen på en snabb felfri runda som förhoppningsvis skulle leda till en högre placering. Tyvärr när jag blir lite övertaggad rider jag dåligt. Orytmiskt och ogenomtänkt.. Fastnade i svängen redan till hinder nr. 3 istället för att flyta på och behålla tempo. Får tyvärr ett önödigt nedslag på hinder nummer fem och är då "rökt". Får för tajt i kombinationen och håller inte hop Ligist tillräckligt och ännu en bom faller ner. 
Resultat: 8 fel
 
 
 
 
 
130 cm, A:0/A:0 - TÄVLINGSDEBUT 
Min första 130 någonsin! Då jag red så dåligt och var så besviken efter första klassen valde vi att "ge mig en ny chans", efteranmälde 130 cm och gick en med en bra känsla. Beslutsam att rida ordentligt och inte slarva iväg någonting. Och det gjorde jag inte! Höll ihop allt till sista hindret i omhoppningen! Då rev vi tyvärr sista bommen på den långa och stora banan, men då det var få felfria placerade vi oss på en 6:e plats i vår första 130 hoppning!
(Ligist har hoppat 130 cm förut, men det var min första, och hans första på några år=
Resultat: 0+4 fel, placerad 6:a
 
Till top