Next upp för Isola!

Allmänt / Permalink / 2
Har glömt att berätta för er. Men förra gången, för fem veckor sen när jag var in och skodde Isola i vanlig ordning på Ultuna kikade veternären och forskaren Ove Wattle in i smedjan där Isola var. Hovslagare berättade lite kort om Isola´s hov och Ove blev genast uppslukad av "The case of Isola", hennes ovanliga hovbenscysta. I någon timme fördjupade han sig i hennes bilder journaler etc. Och verkligen grottade ner i sig i hennes sjukdomshistoria. Så nu nästa gång Isola skall skos skall även Ove vara med och röntga hennes hov, för att se hur cystan har utvecklat sig. 

Jag blev väldigt glad och något sånär hoppfull över att Ove har intresserat sig för Isola, han är ju specialist på hovar och dessutom ständigt uppdaterar sin kompetens då han är en forskare. Så på måndag får vad som har hänt inuti hoven, är den bättre eller sämre? Det enda han kunde säga till mig förra gången vi sågs är att dessa skador tar tid, skelettskador läker långsamt. Så han tyckte det var en bra idé att vi har betäkt henne och låter tiden avgöra hur det blir för denna fina häst. Han kollade på flera filmer på Isola och "lusläste" mitt youtube konto för att se hur hon rört sig "genom tiderna".
 
Owe gjorde en fin powerpoint för att kunna se och jämföra bilderna brevid varande. Här är det ett år mellan bilderna. 2014 och 2015. 
 
För att kunna hålla koll på Isolas "cysta-hov" valde de att borra små hål i hoven, bara ytliga för att jag skall kunna mäta hoven regelbundet och se hur mycket den växer. Cysta-hoven växer mycket snabbare än de andra hovarna då det är en process, en inflammation i hoven och då ökar tillväxten.
 
 
 

Ligist 6 november - Hopptävling i Lurbo

Tävling / Permalink / 0
 
120 cm, avd A bed A:0/A:0
Ligist fick stanna hemma på förmiddagen och vila upp sig i hagen, han såg lite förvånad ut när han inte fick följa med direkt på morgonen. Men väldigt skönt för honom att slippa stå i transporten och bli stel. Ligist hoppade en klass i söndags, en 120 hoppning med två faser. Banan kändes bra, rätt så klurig med sina relaterade avstånd och skymda hinder. Fick till en bra runda och en mycket bra känsla, det kändes lätt och enkelt. Ligist kändes pigg och fräsch å även om vi tyvärr hade ett ner i grundomgången så är jag väldigt nöjd. Rundan var rytmisk och bra. Jag red beslutsamt och höll mig till min plan från uppsittning till målgång. Att hinder nummer fyras översta bom tyvärr föll är inget man kan gräma sig över när rundan i sig annars var bra. 
Resultat: 4 fel
 
 

Taste 6 november - Hopptävling i Lurbo

Tävling / Permalink / 0
Så stolt över Taste! Han skötte sig utmärkt denna tävlingsdag och det var så roligt att hoppa honom. Äntligen börjar det bli lite hinder och det är då han börjar hoppa, inte bara plutta över hindren.
 
100 cm, bed A
En ganska okej runda, men tyvärr lite för mycket hand och för lite ben. Vilket särskilt syns på de två sista linjerna där jag rider på 9 respektive 6 galoppsprång istället för 8 och 5. 
Resultat: 0 fel
 
 
 
 
 
110 cm, avd A
Jätte nöjd med denna runda! Jag red framåt och satte tryck i honom. Fick en bra flyt och en bra känsla. Tyvärr fick vi en lite kantig sväng upp mot sista linjen och där med var jag "tvungen" att öka farten ur svängen istället för att kunna galoppa på ordentligt i svängen. Detta medförde att Taste blev lite stressad och petade oxern ur svängen, marginellt. Den kunde lika gärna ha legat kvar.
Resultat: 4 fel
 
Till top