Sparkad

Allmänt / Permalink / 0

Igår när jag kom till stallet var det ganska lugnt i hagen. Dock hade der varit oroligt kvällen innan och någon häst hade blivit trängd och sprängt grinden. Lyckligtvis var ingen skadad och alla hästar i hagen. 


Däremot förstår jag om Isola inte tycker om den nya hästen, den han nämligen sparkat och träffat Isola. Hon har ett sår vid bringan som är rejält vätskefyllt. Ungefär som en pingisboll. Ont har hon också.. 

En flock!

Allmänt, Isola´s föl / Permalink / 2
Från att bara ha varit två dräktiga ston, som sedan fått en varsin fölunge, så har flocken nu förökat sig till 3 föl och 4 vuxna hästar. Det är Isola + Cassie, Stella + Issy, sen är det den stora vita; Nilla som gick med Isola och Cassie förut. Isola tyckte välditg mycket om henne då, och blev väldigt glad nu när hon ko tillbaka. Men se igår släppte vi in ytterligare två hästar till flocken, ett sto med föl. Eller rättare sagt ett föl med sin amma, fölet förlorade sig riktiga mamma i samband med födeseln och har sedan dess lyckligtvis skapat band med en annan "mamma-häst", som i sin tur förlorade sitt föl vid fölningen. 

Vi släppte ihop alla igår och det blev en del spring, men ingen vågade hälsa på den nya hästen och hennes föl! Uta våra fem hästar stod i andra sidan av hagne och tryckte, vågade inte närma sig! 


 
 

Hon är en hopptalang!

Allmänt / Permalink / 1

Idag har Cassie och Isola, givetvis, fått gå på en liten promenad. De fick gå ca 100 meter från gården, öve asfaltsvägen och över ett litet dike för att sedan stå och beta en stund. Cassie tyckte det var väldigt spännande och var rätt spänd i början, men nyfiken på det nya! Isola var mest intresserad av allt det goda, saftiga gräset. Men efter en stund slappnade även Cassie av och kunde koncentrera sig mer på gräset än vart hon var någonstans. 

Efter den lilla promenaden fick de gå lite på ridbanan en stund, galopperade över ett litet hinder på 30 cm. Gjorde et jätte fint och avspänt. Sen höjde vi upp sockerbiten lite grann, ställde den på höjden istället för liggande, och då tog Cassie i! Nu var det ett riktigt hinder tycktes hon säga och tog i för kung och fosterland första gången. (Bild nedan). Sen de två andra gångerna galopperade hon över hindret fint och avspänd. 

Min blivande hoppstjärna visade idag att hon har det i sig!

Till top