Hur går det med tävlingshästarna?

Allmänt / Permalink / 1

Jo, det är många som frågar hur det är med tävlingshästarna som jag rider och är nyfikna hur det ser ut på det går med dem. Och mitt svar är att det går bra! 


Jag är väldigt lycklig och nöjd med häst-situationen just nu och jag känner att jag hinner med dem ordentligt. Men detta kan bero på att jag rider en häst mindre - Qalle, den ena fuxen som hag har ridit i många år har jag valt att ta en paus ifrån. Jag kände att jag inte hann med tre hästar på egen hand och valde därmed att bara rida två av dem två, de två som jag tycker är roligast att rida i vardagen.

Qalle är en fantastisk tävlingshäst som plockar massor av rosetter, men som också är väldigt svår och tar mycket energi från mig. Man måste vara fullt laddad, både fysiskt och psykiskt för att "orka med" honom. Så jag rider nu bara Ligist och Taste för att försöka göra ett sånt bra jobb som möjligt och kunna klättra i klasserna med dem! Och det är väldigt skönt, att försöka hålla igång tre hästar på egen hand samtidigt som man jobbar för fullt och har två "icke ridbara hästar", men som för all del också kräver omvårdnad och pyssel. Tiden räckte helt enkelt inte till. Jag kände mig otillräcklig och stressad, nu känns allt mycket bättre och har därmed blivit mycket roligare igen. 

Bilder från stallet

Allmänt / Permalink / 0

Tänkte att ni skulle få se lite mer från "mitt" stall som Isola och Cassie bor. Det är endast två boxar i min stalldel och jag älskar verkligen stallet! Även den större delen, som inntehåller sex boxar är super fin! Den är något nyare än min del, men båda stalldelarna är fantastiskt fina och mysiga. Hästarna trivs verkligen super bra i stallet också, då det både är lugnt men också rörelse på gården. 


Gården ägs av familjen Hallblom och det är systrarna Klara och Tilda Sandstedt som har två fina ponnyer i var. Dem är väldigt duktiga på att rida ock satsar mycket på hästar och gården. Jag har hjälpt tjejerna i några år och befunnit mig på gården en del, så det föll sig väldigt naturligt att flytta in med mina hästar hemma hos dem. Så nu bor det alltså totalt sex hästar på gården, varav två är mina och en tredje häst är påväg. De vill sägs Isolas bästa föl som föds om ca 5 månader. Helt otroligt hur fort tiden går! 

Cassie är nu 7 månader!

Allmänt / Permalink / 0

Den 6 december fyllde Cassie 7 månader. Lite mer ämnet halvår har hon funnits i mitt liv, och jag vill aldrig vara utan denna glada, sociala, fina, gosiga och förhoppningsvis välhoppande häst. 

Till top