Hoppkurs 6-7 april med Cikoria

Träning / Permalink / 0
Under denna helg har jag ridit en 2-dagars kurs på Cikoria för Veronica Nilsson på Jälla. Cickan som hon kallas till vardag har skötte sig strålande och verkligen gjort sitt bästa, som hon alltid gör. En fantastiskt liten häst som jag tycker mycket om. Väldigt glad över att få förtroende att få träna och tävla henne åt ägaren. 

Dag 1, första passet i fredags kväll bestod mycket av övergångar, båda på böjt och rakt spår. Kunna fatta galopp från trav, galoppera fram till hindret och hinna blir färdig i tid. Sen vände vi på steken och galopphoppade in på hindret, och sedan bröt sedan av till trav och travade ut på travbommarna. Vi hoppade även en liten studsserie på en långsida, för att sedan galoppera vidare på fem språng till en bock och därefter tre språng till en kryss-oxer. Cickan hoppade väldigt fint på oxern!


Dag 2, tidig morgon i Jällas ridhus. Kändes knappt som att vi hann hem förrän vi skulle vara där igen. Dagens pass bestod av linjer och banhoppning. Hoppade lite småslingor för att sedan hoppad en lång bana på 11 hinder och 13 språng. För att lyckas med detta hela vägen krävs både fokus, kondition och uthållighet från både häst och ryttare. Vi avslutade med att hoppa hela banan på tävlingshöjd, 100 cm för oss de vill säga. Cickan gjorde ett kalas jobb med spetsade öron gjorde hon sitt bästa! 


Till top