Dagens ridpass

Allmänt / Permalink / 0
Idag hade vi markarkbete och små hinder på schemat.  Red fram länge och tog god tid på mig att hitta känslan som vi fick igår, jätte fin kändes hon. Jag var väldigt nogrann med att ha henne på både tyglarna, framförallt på vänster tygel som jag inte har särskilt mycket stöd på annars. Det gick bra. Tänkte att jag i princip "bara" skulle rida med vänsterhanden så blev det jämnt. 

Travade några varv på upphöjda cavalettis på böjt små, faktum var att det gick bättre i den svåra (vänster) varvet än höger som brukar vara lättare. Det var kul! Eller kanske bara tur. ;)

Sen hoppade jag igång henne lite på räcket som stod på långsidan, innanför spåret. Red längst hela fyrkanten fast 2 meter innanför spåret för att hitta rytmen och balansen. Det gjorde Isola super bra!
Sen började vi göra små slingor med dessa två små hinder, ett räcke å en liten oxer. Exempelvis kom jag in i höger varv över räcket, red fyra språng rakt fram för att sedan svänga 90 grader och hoppade ut över oxern. Sen vände vi på steken och gjorde åt andra hållet. 

Vi hoppade också snett för första gången, det gick som en dans! Inga tveksamheter alls från Isola´s sida och hon håll en spikrak linje på diagonalen över oxern. Helt exemplariskt! 


Oxern som vi hoppade snett. Red på en spikrak diagonal och hoppade över hindret. Red från elstolpen som man skymtar bakom vid räcket för att hitta en bra linje.

Till top