Vildhäst, numero uno

Allmänt / Permalink / 0
ojoj, idag var hon vild! Vild oc vacker.. Vi var ute på dejt med Krutow, den dösnygga haflingern, enligt Isola och skulle ha det mysigt i solnedgången. Dessvärre ändrades planera snabbt när Isola fick syn på fåren. De skräckinjagande bomullstussarna som går tätt tillsammans och betar. Hon hade inga planer på att närma sig dem närme än två hundra meter, där gick gränsen. Många fina luftsprång och caprioler bjöd hon på idag, satt riktigt löst några gånger. Tills slut blev jag tvungen att sitta av då sadeln har rubbat sig lite, skulle behöva både svanskappa och brösta på henne när hon håller på så där. Och har sadeln rört sig lite grann så börjar hon skjuta ännu högre, dvs en god idé att stiga av frivilligt. Annars hjälper hon mig gärna med det ändå. Så vi gick hem igen, jag på marken med Isola fnysande, dansande och studsande brevid mig. Efter oss lunkade den gamla 22-åriga haflingern Krutow i sin egen takt. Han förstod inte alls var Isola höll på med. Men efter att ha lagt om sadeln hemma på stallbacken, satt på en gramantygel så red vi iväg igen. Fast denna gång åt ett annat håll, man behöver ju inte alltid leka med döden. Jag behåller gärna resten av mina fingrar hela.. 

Isola skötte sig nu super bra, skrittade iväg till klätterbacken och gick där två vändor för att sedan skritta hem igen. Och jag som trodde att Isola var trött idag, hon lurade mig fullständigt med de stora gäspningarna hon visade innan jag tog in henen. Lättlurad? Ja, kanske.. Men nästa gång är jag beredd! :)
 
Ett fint "tistel-pannband" hade hon även lyckats med i hagen idag. Ganska smakfullt trots allt. Kanske var redan där jag skulle ha reagerat, att hon var extra påhittig idag och gärna ville visa sina fina Spanska konster..
Till top