Lite svalare idag!

Allmänt / Permalink / 0
Nu har jag precis ätit lunch och ska ta mig upp till stallet. Skönt att det inte är alls lika varmt idag. Hade först tänk att prova skritta Indra idag, men det får bli en annan dag då det inte blåser eller är "svalt". Hon får gärna vara lite "avslagen". Så förmodar att det blir tömkörning idag igen. Men det tycker ju hon är kul så!

Senare i eftermiddag så ska jag hoppa Poppe, mamma är hinderpersonal - tack och lov för det. Väldigt jobbigt att hoppa helt själv. Vi ska fokusera på linjer, linjer med olika antal gallopsprång men ändå hålla rytmen.

Kl 19.00 ikväll så är det Fälttävlans möte i Tuthammaren, ett möte för alla som är intresserade av att rida Lag SM 2010. Hoppas på många sugna ponny ryttare! Men det tror jag nog att det finns. I alla fall tillräckligt!

Men först, innan stall och allt det där så skall jag baka rulltårta. Det är jag som står för fikat eftersomj jag ramlade av två gånger förra tisdagen på terrängträningen för Viktor på Poppe....


Återbesök med Indra

Indras rehablitering / Permalink / 0
Återbesök på Ultuna idag med Indra. Det var första gången vi kom tillbaka efter behandlindlingen med kortison. Nervöst var det..
Men hon var helt ren, inte ett dugg halt, på rakt spår. På böjt kollade de inte då hon fortfarande var gallig. Men nu de kommande tre veckorna innan ett nytt återbesök så skall vi skritta igång henne. 20 minuter, 2 gånger dagligen. Hon får skrittjobba, men ej på böjt spår. Sedan efter en vecka skall vi öka på tiden, så att det sedan blir en timme totalt dagligen.

Indra tyckte det var fantastiskt rolig att få åka transport och få vara med igen. Det bara lyste i hennes ögon. Skötte sig som ett ljus inne på kliniken också..
När vi kom hem sedan så tömörde jag henne lite. Först lite på banan för att se att allting fungerade, och sedan så gick vi ut. Hon skötte sig helt exemplariskt med tanke på att hon har vilat i 5 veckor. En mycket mycket nöjd häst var det sedan i spolspiltan. Med vattnet rinnande nerför bogarna, så verkade hon bara njuta. Njuta av att få arbeta igen.

Oh, så kul det känns att få börja sätta igång henne. Sakta men säkert.

Filmer från Runstens kursen i maj 2010

Träning / Permalink / 1
Nu äntligen kommer filmerna från Runstens kursen som jag och Indra gick i maj 2010.
Tre filmer, en från varje dag. Innan denna kurs hade Indra endast gått en terräng träning. Hon gjorde kursen på Runsten emd ett strålande resultat. Indra är ett sto född 2005.

Dag 1 - inhoppning av terränghinder


Dag 2 - Coffin och Vattenhinder


Dag 3 - Bank och bana

Till top