Hopptävling 18 februari - Ligist

Tävling / Permalink / 0
 
120 cm, A:0
För ungefär 1,5 vecka sedan var jag och Ligist iväg till Märsta och tävlade. Han kändes mycket bra för dagen och gjorde verkligen sitt jobb inne på tävlingsbanan. Tyvärr hade vi inte turen med oss på vår sida på näst sista hindret, utan bommen föll. Däremot hade vi en väldigt snabb tid, tredje snabbaste tiden för dagen av ca 100 startande, men tyvärr hjälper det inte när man inte är felfri. Det är lite lustigt med Ligist, för även om jag inte rider särskilt fort så får han nästan alltid en väldigt snabbt tid. Nog för att han är liten, men ack så storgalopperad!
Resultat: 4 fel
 
 
 

Hoppkurs - Dag 3 med Taste

Träning / Permalink / 0
I söndags, dag 3 och sista dagen på hoppkursen började jag att rida Taste på morgonen. Han var fin från början och jag upplevde att han hade ett bättre driv och var mer framme för min skänkel. Hoppade fram på lite olika hinder och linjer för att att sedan hoppa hela banan på valfri tävlingshöjd. Vi hoppade på 120 och fick en väldigt bra känsla och många kalas fina språng från Taste´s sida.
 
Att komma ihåg:
  • Sätt trycket och rid med i svängarna.
  • I höger varv (som är vårt svåra) tenderar jag att bli "låst" med höger hand. Får istället tänka på att lätta med innehanden och stötta upp på yttertygeln.
  • I landningen på hinder; ibland blir han lite djup och dyker, då måste jag "kicka" igång honom så att han väger av på banbenen igen.
 

Mina älskade hästar!

Allmänt / Permalink / 2
Det kanske inte är så många som vet det, men jag har bara två egna hästar, Isola och Cassie. De andra som jag rider och tävlar är det andra som äger. Ligist och Taste är det samma hästägare på, och henne har jag samarbetat med i många år. Och det är även hon som äger Qalle som jag ridit mycket förut, men som jag just nu tyvärr inte har tid för. Dem andra två, Ligist och Taste rider jag själv på heltid. 

Sen så har jag ju fått en ny häst att hoppa i år, till en ny hästägare. Fina stoet Cikoria som är så himla lik Isola, hon är ny för i år och jag tycker väldigt mycket om henne. Men henne hoppar jag bara på träningar och tävlingar, allt annan ridning sköter duktiga ägaren.


Häliga vintervilder på MINA hästar häromdagen.
 
Till top