Ridhus aktivitet

Allmänt / Permalink / 0


I söndags var vi i ridhus och promerade. Isola är ju ordinerad att promenera på mjukt underlag tjugo minuter om dagen, så då är det bara att palla sig iväg till ridhus och gå när det är fruset ute. Vilket vi gjorde. 

Bra aktivitetsträning för Isola och samtidigt som hon får göra något kul ön att bara gå i hagen. Hon riktigt sprang in i transporten för att hon visste att vi skulle iväg. Vintern kom till slut..

Allmänt / Permalink / 1
Idag kom den! Vinern kom "äntligen" till oss, trodde nästan att det var kört med tanke på hur långt in i december vi hade kommit utan vare sig snö eller minusgrader. Men igår kväll var det både kallt och vitt, och sen imorse låg det vita fjunet kvar. Härligt! 

Hästarna verkade gilla det också, Isola lekte runt med mulen i marken imorse vid utsläppet. Skönt att slippa leran, synd bara att det är hårt underlag. Vilket inte är det bästa för Isolas hov, den vill ha mjukt underlag. Så imorgon, tisdag skall vi åka iväg till ridhus och promenera. Det gjorde vi även igår söndags, allt för att hon skall stimuleras och vara nöjd med livet. 
Välkommen 2016 års tävlingstermin!

Allmänt / Permalink / 3
Åh, nu fick jag pirr i magen! Vi börjar nämligen närma oss en ny tävlingssäsong, år 2016! Hästarnas ägare ringde mig för en liten stund sen och frågade vilka klasser jag tänkte rida i Lurbo den 7:e februari. Anmälan hade tydligen redan öppnat (!). Jag som inte ens avslutat år 2015 än, skall redan nu börja förbereda mig för ett nytt tävlingsår. Oh, så roligt! 

Dock har alla hästar gott på halvfart eller haft vila hea december och halva november, så dem skall fortsätta sättas igång och sen efter 10 januari börja hoppa så smått igen. Åh, jag längtar till att få göra hästarna fina, åka iväg på träningar och tävlingar samt dra på sig de där vita ridbyxorna igen. 
 

Taste of Thyme, blivande 6-åring. Framtidsplan/drömmål i sommar att debutera 120.Qarl-Alfred, blivande 7-åring. Framtidsplan/drömmål i sommar att debutera 120.
 
Ligist, blivande 17-åring. Framtidsplan/ Drömmål att debutera 130 tillsammans i sommar.
(Ligist har rutin på den höjden)
 
Isola, min egna häst. Blivande 8-åring. Framtidsplan att bli frisk och börja tävla igen, alternativ bli bli dräktig och få föl sommarne 2017 om planerna inte går som jag vill. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top