De har det bra dem!

Allmänt / Permalink / 0
Våra hästar har det helt fantastiskt i sin hade på Närlinge gård. En stor plan hage med halmad lada att kunna gå in i om de vill. Vilket de gärna gör, särskilt varma dagar då flugorna inte följer med in i ladan. Fölen, Cassie och Issie börjar bli kompisar, har börjat leka så smått med varandra, även om det ännu inte är någon "riktig lek". Men små tjaffs, och ett å annat nafs i halsen har börjat uppkomma. Roligt att se! Fölen är väldigt självständiga också, och går ofta en bra bit ifrån sina mammor. 

 

Hon är inte knäpp, men blir säkert en väldigt bra hopphäst!

Allmänt / Permalink / 0
Min lilla Cassie har två virvlar i sin panna, mitt under varandra i en lodrät linje. Lite lustigt! I början trodde jag att det var ett sår som var den andra virveln, eller kanske någonstans "hoppades" på det. Då det kan se lite knasigt ut med två virvlar. Men nu älskar jag bara dem! Det är ju min Cassie, den enda Click and Wish hästen som finns. Mitt hjärta, min framtid. 

"Hästar med två virvlar i pannan påstås vara känsligare än de som bara har en. Känsligare = nervigare."

"De bästa hopphästarna har två virvlar i pannan"

"Knäppa hästar har ofta det"

 

Hopptävling 27 juni - Ligist

Tävling / Permalink / 0

120 cm, A:0
I tisdags var Ligist med till Jump Club och hoppade en klass, nationell 120 cm. Han var riktigt fin och jag red väldigt bra, jag höll mig till mig plan och fullföljde den hela banan genom. Dock ej på hinder nr. 1 och 2, då blev det ltie orytmiskt och vi stannade upp lite för mycket i svängarna. Men sen flöt det på fantastiskt fint! Plockade bort galoppsprång på tre ställen, red på 6,6 och 7 där andra red på 7,7,8. Men utan att det syndes, vi räckte fram helt utan problem och kunde sitta upp till hindret och hoppade ett runt fint språng. En toppenrunda som är jag super nöjd med!
Resultat: 0 fel 5:a av 82 st

Tyvärr ingen film då jag var ensam.
 
Slänger upp en gammal bild från 2016.
 
Till top