Spenderat några dagar på Gotland

Allmänt / Permalink / 0
Ekar tomt här på bloggen just nu. Ledsen för det!
Lugnt på hästfronten just nu, hästarna har haft lite sommarledigt precis som jag. Medans de har varit kvar hemma över midsommar har jag tillbringat mina lediga dagar på soliga Gotland. En barndomsvän, Malin, träffade jag av en ren slumpt i matbutiken där jag jobbar. Började prata allmänt och vips så vart jag medbjuden till Gotland, där hon för nuvarande studerar till sjuksköterska. Malin och jag är gamla barndomsvänner, och trots att det har gått säkert femton år sen sist vi umgick ordentligt så känns det precis som förr. Bara att det är en massa prat som måste tas igen. Verkligen roligt! Vi som åkte till Gotland var jag och min Daniel sen våran bästa vän Kristoffer. Ett underbart gäng som verkligen har roligt ihop. I vått och torrt har vi hängt ihop i många år. 
 
Vi hade ett par fantastiska dagar på solia Gotland, +29 grader varmt och strålande sol. Brända ryggar och "snygga" linjer på våra kroppar.  På midsommardagen tillbringade vi några timmar på stranden, Tofta Beach och därefter vankades After Beach Party på Tofta campingen. Helt super, dunder roligt och massa drinker med liveband. Sand mellan tårna och solbrillor på. Det kändes som att vi var utomlands. Underbart!


Tack för denna fina midsommar Malin!!

Jag skall bli mormor!!!

Isola´s föl / Permalink / 2
Ungefär typ så känns det! 

Isola är idag kollad av semin-veterinär och konstaterad dräktig efter 17 dagar från semineringsdagen. Ytterligare är det kritiska dagar, veckor och månader. Men hon är i alla fall konstaterad dräktig på första kontrollen efter seminering. Wow, vilken känsla!!

Isola har fått ny hage!!

Allmänt / Permalink / 0
Igår tillbringade jag nästan hela dagen i stallet med att slå stolp och sätta staket. Det är så att det fanns en helt gigantiskt hage på Stall WX som de alltid haft väldigt många hästar i. Men på sista tiden har fler och fler inte kunnat gått i den stora hagen tillsammans med andra hästar, så till slut var det bara 3 stycken hästar som gick i den stora hagen. Verkligen lyx för dem!

Men som för Isola som har gått i en relativt "liten" hagen (150x150m), så kände jag tyvärr att den blev lite väl liten för henne. Särskilt nu när hon har fått hagkompis. Så vi tog tag i saken, jag och stallansvarige Lolle. Gick i regnet i lördags för att mäta hur många stolp vi på ett ungefär skulle komma och behöva. Sen även hur mycket tråd och isolatorer för varje stole som skulle krävas. 70 stolp kom vi fram till var ett rimligt antal för att kunna dela av den stora hagen. Jag, kan lova er, ett tag tvekade vi om det skulle gå,,. Att slå ner 70 stolp själva, två tjejer i en gigantiskt hage är jobbigt. Men som tur var kom min pojkvän Daniel och hans vän Nolle och hjälpte oss. Då gick det undan. Snabba killar det där! Mamma kom med fika så att vi kunde ta en paus i hästhagen och pappa kom på slutet och hjälpte till att förborra i stolparna så att vi lättare kunde skruva in isolatorerna. Det gick ganska snabbt! Betydligt snabbare än vi hade föreställt oss. Kanske också gick det snabbare då det var relativt lätt att spätta i marken eftersom det hade regnat ordentligt i två dagar. Pefekt tajming alltså!
 
Så nu har vi släppt ut Isola och Loove i den stora hagen, och jag kan lova er att Isola var nog världens lyckligaste! Hon sprang bort i hagen, så långt som det gick, följde staketet runt och kom sedan tillbaka. 

Hagen går bort, förbi elstolparna, bort i skogen. Sen 500 meter bort, och sen en bit till både vänster och höger. Lyx hage! Med både äng, skog och skydd. Det kan verkligen inte bli bättre. 
Ponnybus efter att ha sprungit ordentligt!
 

Mina händer tålde tydligen inte att jobba.. Hade så ont så jag knappt kunde greppa telefonen efteråt.
Till top