Bara 11 dagar kvar!

Allmänt / Permalink / 0
Det går fort, tiden går så fruktansvärt fort! Nyss tyckte jag att vi väntade på att Cassie skulle komma och nu väntar vi på henne lillasyster/ lillbrosa. Nu är det endast 11 dagar kvar tills det beräknade fölningsdatumet och jag börjat bli ofantligt nervös. Isola sover som en stock på nätterna och har ännu inte riktigt fått "sådana förvärkar" som hon hade förra året när det närmade sig. 

Däremot har jag lagt in halm och halmbalar i år igen för att minimera risken att hon lägger sig med baken intill ett hörn. Då blir det väldigt svårt att få ut fölungen. Men genom att jag använder mig halmbalar så kan jag då istället lyfta undan halmbalarna om hon skulle få för sig att "föla mot väggen". En lite halmbal är betydlgit lättare att flytta än på väggen eller Isola.

Bild från imorgon kl 03:08
 

Hopptävling 14 april - Cikoria

Tävling / Permalink / 1
I lördags, den 14 april dag 2 tävlade Cikoria också på Jälla. Hon var först anmäld till 100 cm bed A, men då det kändes väldigt enkelt på fredagens klasser valde vi att byta till 110 cm två faser. Det var Cickans första 110 tävling och dessutom första gången vi hoppade hinder på 110 höjd! Kanske vi har tagit något språng på den höjden, men då jag vet att hon kan hoppa så känner inte jag att det finns något behov av att träna och se om det "fungerar". 

110 cm, bed A:0/A:0
Cickan gjorde en super bra runda! Jag hamnade lite kvar i handbromsen till hinder till nr. 3 men efter det fick vi ett väldigt fint flyt igen. Satte linjerna perfekt och gjorde allt enligt skolboken. En riktigt bra debutrunda för fina Cikoria som jag tycker såå mycket om. Hon passar min ridningen väldigt bra och det blev verkligen en bra matchning mellan häst och ryttare.
Resultat: 0+0 fel, 12:e placerad av 66 startande.

 
 
Till top