Solig, men blåsig dag!

Allmänt / Permalink / 0
Matkoma, japp det är precis vad jag har nu. Lagade en jätte god pastasås till en lite för tidig lunch idag, och två matlådor blev det till att stoppa in i frysen.

Imorse vaknade jag upp 06:15 hemma hos Daniel, han bor bortom Månkarbo så det är en lite bit. Tog 06:50 bussen från honom till Lövstalöt, där jag hade bilen som stod och väntade på mig sen dagen innan. Jätte skönt att slippa byta buss eller gå från Lövstalöt till Bälinge som man ofta gjorde innan körkortet kom till mig.
På förmiddagen har jag tillbringat lite tid i stallet, ridit en sväng på Indra för att konstatera att hon inte kändes riktit 100% på höger fram. (Där hon balltrampade sig). I Skritten är hon ren, så vi skrittade en sväng i blåsten istället. Ett tag höll vi nästan på att blåsa bort, då vinden tod tag i oss otroligt mycket.
Det känns så knasigt att det är +10 grader och det är snart december. Det kanske är som forskarna säger, världen håller på å förändras. I alla fall klimatet.

Nu skall jag vila en liten liten stund till innan jag pyser iväg till jobbet för en riktigt heldag. jobbar från 12:00-20:45 idag. Ett ritkigt mega pass, men tur som man har så trivs jag väldigt bra med detta jobb. Och inte alls så "trist" som det kanske låter om att jobba i en mataffär. :)

Tjing Tjing!


En bild på Indra våren 2007 - 2 år.

Snart blir det boots i hagen...

Allmänt / Permalink / 0
Vilken underbar hovslagare jag har! Igår kväll såg jag att Indra endast hade tre skor på sig, då hon i vanliga fall brukar ha fyra. Hon hade tagit av sig en sko helt själv i hagen, snyggt och fint och inte heller några trasiga kanter. Så min hovslagare kom ut idag och slog på en ny sko.
Dock så hade hon vid avtrampningen balltrampat sig ordentligt, (igen) denna gång på höger fram så där fick vi skära bort lite. En rejäl flik på 3,5 cm stack ut. Men det såg fint ut under fliken. Så nu gälller det bara att försöka hålla rent, lätt i denna lera?? Nej, inte direkt. Får bara vara noggrann attt alltid gör det när hon kommer in på kvällen för att sova inne. Så får vi hoppas på att det läker under natten.
Nästan så att jag måste sätta på Indra boots i hagen nu när hon trampar sig så ofta, men det är inte något jag vill göra.
Då leran fastnar ordentligt under bootsen och det blir fuktigt och kladdigt hela dagarn för karlederna. Inte något jg vill göra, men skall hon fortsätta balltrampa sig, som hon gör titt som tätt så är det väl något som måste göras...

Nu skall jag laga korvstroganoff! Sen vidare hem till min fina Daniel.


en bild på min älskling sommaren 2011

1:a advent 2011

Allmänt / Permalink / 0
Idag är då det första ljuset på adventsljusdagen tänt, och det med glädje. Jag tycker verklingen om julen och det är det som jag alltid ser fram emot julen varje höst.
Både igår kväll och idag har jag känt mig helt matt, helt orklös och huvudont. Igår hade jag tydligt druckit för lite då jag fick som långvarig "kramp" i benen. Kan få det ibland, och det är mot kvällstid/ natten som strålningen kommer. Det känns som musklerna "kramas" långsamt och vrider sig. Som att det aldrig skall släppa. Det är helt omöjligt att sova när den känslan är igång. Men inatt gick det bra, tror det var för att jag för första gången testade att ta en voltaren (muskelavslappnande) och drack massor av vatten - smärtan säppte efter 2 timmar.

Idag däremot har jag var helt utmattade, sov till 10:00 och var fortfarande helt slut i kroppen. Sen så har jag varvat dagen med pluggning och globen tv. Imorgon däremot måste jag köra gärnet med pluggningen, men är det så att man verkligen inte har någon ork för något så går det inte. Ridningen får jag tyvärr avstå idag också, det har regnat hela dagen och blåser storm ute. Tror varken Indra eller jag är så jätte sugna på att rida ut i rusket. Skall upp snart (efter att föreläsnig 6 är sammanfattat i mitt block) och klia på min fina häst, samt mocka och så. Idag blir det bara mysdag.
När skall jag fortfätta med mitt pluggande om Hjärt-och kärlsjukdomar, å sen skall jag få lite hästluft..


Mitt fönster julen 2010. Adventstjärnan och den lilla krukan med "fjärilen" är detsamma. Annars är det lite annorlunda, så klart är Studentnallarna (till vänster) och "gardinen" kvar. Kanske en hel bild kommer på mitt "flickrum" någon dag.
Till top